Energy Scan

I.p.v. een duikbril zet je een koptelefoon op en gaat er een wereld voor je open.

Om snel tot (visueel) inzicht te komen wordt gebruikt gemaakt van een bijzondere tool: een Energy Scan. Dit apparaat is gebaseerd op de wetenschap van de epigenetica en kwantumfysica. De grondlegger van de Energy Scan is Svjatoslav Nesterov. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn uitvindingen waaronder de meest eervolle prijs van de toenmalige Sovjet-Unie; de Lenin Prijs. De scan is o.a. gebruikt in de Russische ruimtevaart om astronauten te helpen mentaal en emotioneel weerbaarder te worden. Toen de Sovjet-Unie uit elkaar was gevallen, is Nesterov naar de USA geëmigreerd en heeft daar gewerkt voor de NASA.

De scan wordt gefabriceerd in Duitsland. Hij maakt informatie zichtbaar uit het menselijke celgeheugen m.b.v. de meting en matching van frequenties met een uitgebreide database. Westerse wijsheid dus, maar ook eeuwenoude Oosterse wijsheid.

Anonimiteit en vertrouwelijkheid gegarandeerd.
De Inner Selfie rapportage wordt alleen naar jou gemaild en wordt met niemand anders gedeeld. De beelden en hetgeen besproken blijven anoniem en vertrouwelijk.

We doen geen uitspraken over gezondheid.
We zijn geen medici. Bij vragen over gezondheid, verwijzen we je door naar je (huis)arts.

Inner Selfie rapportage

  • Na een Inner Dive sessie ontvang je een persoonlijke rapportage; een ‘Inner Selfie’, een foto van je binnenwereld. Met hierin foto’s uit de Energy Scan en een beschrijving van de inzichten van jou en de facilitator. Zoveel mogelijk in je eigen woorden.
  • Je wordt niet in een hokje ingedeeld zoals allerlei (persoonlijkheids)testen en -scans doen. Je definieert jezelf.
  • Als je dat wat we hebben besproken niet herkent in de woorden in de rapportage, laat het ons weten en we passen het aan. We vinden het belangrijk dat het voelt als jouw Inner Selfie. Het is een momentopname en we gebruiken de Energy Scan als een middel en beeldend praatstuk om inzicht te krijgen. Je wordt niet in een hokje gestopt. De echte wijsheid zit bij jou van binnen en je bent zelf in de lead. Jij bepaalt wat je vertelt en hoe diep je wilt gaan.
  • De Inner Selfie rapportage is aanzet voor of onderdeel van verdere persoonlijke ontwikkeling. We werken graag met je aan je volgende stappen en doen graag een voorstel voor een persoonlijk ontwikkelingstraject c.q. vervolgstappen d.m.v. training en coaching (op maat) i.s.m. onze partners.

Mind- en bodyfulness tool
De Energy Scan zien en gebruiken we als een mind- en bodyfulness tool; voor bewustzijn van energie-management, stress, flow en emoties. Waardoor je je doelen behaalt en meer energie, flow en geluk ervaart in jezelf en meer moeiteloosheid en synergie in je samenwerkingen.

Voorkomen is beter dan genezen en lifestyle (o.a. voeding, beweging) en mindfulness dragen bij om je lichaam en geest in goede conditie te houden, zoals uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt.

Er werken wereldwijd diverse (huis)artsen, therapeuten en een aantal coaches met een dergelijk apparaat. Met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 50 tot 85% van de chronisch zieken maakt al gebruik van aanvullende vormen van geneeskunde en meer dan 90% van hen wil dat hun (huis)arts kennis heeft van integrale geneeskunde en kan adviseren over diverse behandelmogelijkheden. Bovendien is gebleken dat de zorgkosten van patiënten van huisartsen die ook een niet-reguliere vorm van geneeskunde toepassen (acupunctuur, homeopathie of antroposofie) 12,4% minder zijn dan gemiddeld. Internationaal onderzoek laat zien dat bij ongeveer de helft van de medische behandelingen een sluitende wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt. Allen Roses, van GlaxoSmithKline gaf in een interview aan dat meer dan 90% van de medicatie bij maar 30 tot 50% van de patiënten werkt. In een video van VPRO Tegenlicht legt arts Emma Bruns uit dat ziekte een verdienmodel geworden is.