Over de oprichter Mascha van der Graaff

Op de foto’s hierboven zie je Mascha tijdens een bijzondere ontmoeting met een olifant in een elephant shelter in Cambodja. We maakten in de vrije natuur echt contact en kwamen naar elkaar toe gelopen. Blij. Open-minded. On-bevangen. In flow. Zo ont-moet Mascha jou ook graag.

Mascha wil mensen verbinden met zichzelf en anderen en bruggen bouwen.

Enkele kernwoorden die veel mensen terugkoppelen over haar als persoon: warm, puur, (breed) geïnteresseerd, open, creatief, oprecht, gepassioneerd, nuchter en scherp. Mascha wil zo open-minded en onbevangen mogelijk blijven. Net als kinderen van nature zijn. Haar dochter Avalon inspireert, spiegelt en vertedert haar elke dag. Ze vindt het een bijzonder mooi geschenk dat ze moeder geworden is van haar, vlak voor haar veertigste.

Naast haar brede kennis en ervaring op het gebied van coachen en persoonlijke ontwikkeling, heeft Mascha een achtergrond als bedrijfskundige (inclusief een executive master) en een 9-jarige corporate carrière. Ze adviseerde het managementteam van Robeco, ING and NN Group en haar diverse business lines op het gebied van cultuurverandering, interne communicatie en richtte een goede doelenfonds op. Ze snapt hoe het (corporate) bedrijfsleven en haar bureaucratie, politiek en onderstroom werkt en heeft daarin als dochter van Rotterdamse ondernemers geleerd met soms vallen en opstaan.
Ze wordt daardoor als nuchter, aards en praktisch ervaren door haar klanten (veelal professionals en leiders). Naast empathisch en invoelend. Ze waakt ervoor om in een zogenaamd spiritueel ego of in een subcultuur te verzanden.

Een aantal van haar fascinaties / interesses / bezigheden: mensen, mindfulness, kwantumfysica, epigenetica, holistisch denken, vitaliteit, lezen, muziek, dansen, kunst, reizen, hardlopen op barefoot schoenen, skiën en duiken.

Inner Selfie als onderdeel van een coachings- of trainingstraject

Mascha is partner in de leiderschaps-, energiemanagement- en persoonlijk- & business transformatie programma’s van Perceptie.
Ze werkt daarnaast samen met andere trainers, coaches en consultants. Zoals coaches die gespecialiseerd zijn in burn-out en mobiliteit / loopbaanbegeleiding.
Zij hebben als onderdeel van hun trajecten een Inner Dive sessie.

Na een (deep) Inner Dive sessie van een van tevoren besproken tijd (minimaal een uur) maakt Mascha een persoonlijke rapportage met veel informatie en inzichten. Ze noemt het een Inner Selfie. Een foto van jezelf van binnen.
Zoveel mogelijk in de woorden van de coachee en met de persoonlijke foto’s van de Energy Scan.
Veel coachees geven aan dat dit een document is waar je hun hele leven op terug kunnen kijken. Je ontwikkelt jezelf natuurlijk voortdurend en ons brein is plastisch maar het blijft ons inziens goed om regelmatig aan zelfreflectie te doen.
Door uitgebreid te kijken naar je talenten en kwaliteiten.
En door te bekijken of je (toch) niet (weer) in je valkuilen beland bent.

De Inner Dive sessie is ook goed als jaarlijkse / periodieke persoonlijke APK in te zetten. Want waarom zorgen we heel goed voor en investeren we veel in onze auto maar zorgen we vaak niet zo goed en duurzaam voor onszelf en onze gevoelswereld?

De coaches waar Mascha mee samenwerkt en hun coachees nemen de (persoonlijke) Inner Selfie rapportage mee als waardevolle input in hun verdere traject.
Meestal vindt de Inner Dive sessie plaats na de intake en een eerste gesprek met de coach of na een eerste deel van de training.