Hoe ‘Inner Dive’ ontstond

Oprichter van Inner Dive

Mascha van der Graaff
Mascha wil mensen helpen om zoveel mogelijk in een mooie verbinding te zijn met zichzelf en anderen. Ze wil bruggen bouwen.

Op de foto’s hierboven zie je Mascha tijdens een bijzondere ontmoeting met een olifant in een elephant shelter in Cambodja. We maakten in de vrije natuur echt contact en kwamen naar elkaar toe gelopen. Blij. Open-minded. On-bevangen. In flow. Zo ont-moet Mascha jou ook graag.

Wie is oprichter Mascha?

Toen ze het eerste project van haar management traineeship in 2005 afgerond had, als directiesecretaris van een directieteam van mannen in maatpak,
kreeg Mascha met een grote glimlach het boek “Gorilla’s in krijtstreep”.
Haar interesse en leergierigheid op het gebied van omgang met elkaar, effectieve besluitvorming en de onderstroom zichtbaar maken werd gezien. Door fouten te maken en tegen muren en weerstand op te lopen, bleef ze leren en groeien.

Lees verder

Ze leidde een cultuurveranderingsprogramma met HR en directie. Ze ervoer waarom er in het algemeen weerstand is voor verandering en waarom inzicht in de ‘onderstroom’ cruciaal is. Aandacht voor de software. Voor de (gekleurde) bril die iedereen op heeft en waardoor hij of zij de wereld bekijkt. Plus het rugzakje wat iedereen heeft met opgekropte emoties.
Wat denken en voelen mensen echt?

In 2014 richtte ze haar eigen bedrijf op en besloot zich te richten op de mens en zijn of haar team. Ze is er namelijk van overtuigd dat duurzame verandering en duurzame energie bij ieder mens van binnen begint. “Wees de verandering die je wilt zien in de wereld” zei Ghandi. Je stopt nooit met leren.

Ze was altijd al gefascineerd door kwantumfysica en epigenetica en verdiepte zich in haar studies en werk steeds meer in coaching, persoonlijke en duurzame ontwikkeling, mindfulness en vitaliteit. Ze ontdekte de Energy Scan. Een geweldige mindfulness tool.

Waarom investeren we in het trainen van ons lijf in de sportschool en ondergaat onze auto elk jaar een APK maar investeren we vaak maar weinig tijd, aandacht en geld aan onze binnenwereld?

Mascha is met behulp van alle opleidingen, trainingen en workshops diep in zichzelf gedoken en duikt nog regelmatig diep met behulp van haar eigen Energy Scan, coaching, intervisie en inspirerende ervaringen en ont-moetingen. Zo blijft ze ook mentaal en emotioneel fit.

Ont-wikkeling betekent in haar ogen het ‘in-gewikkelde’ helder en simpel maken. Afpellen en terug naar de kern. Door bewustwording en gewaarzijn van hoe je naar de wereld om je heen en naar jouw binnenwereld, jezelf, bent gaan kijken.

Mascha wil bruggen bouwen. Mensen helpen om een nog mooiere verbinding met zichzelf en anderen aan te gaan. Ze wil continu leren en zo open-minded, gepassioneerd en onbevangen mogelijk blijven. Net als kinderen van nature zijn. Haar dochters Avalon en Dauphine inspireren, spiegelen en vertederen haar elke dag.

Mascha wordt als open-minded, aards en pragmatisch ervaren door haar klanten. Naast warm, geïnteresseerd en empathisch. Ze waakt ervoor om in een ‘spiritueel ego’ of in een subcultuur te verzanden.

“Oké….kom maar op met die scan dan”

Diepgaande gesprekken van hart tot hart

Kwetsbaar zijn is moeilijk, eng en voelt als gevaarlijk
maar je hoeft niet te wachten tot je je aan het eind van je leven afvraagt:

We zijn sociale menselijke wezens.
Goede relaties zijn de grootste voorspeller van ons geluk en onze voldoening*

*The Harvard study of Adult Development geleid door psychiater Robert Waldinger laat zien dat de grootste voorspeller van overall geluk en voldoening in ons leven, goede relaties zijn. Deze studie loopt al meer dan 75 jaar.

Als je emoties onderdrukt en worstelt met je emoties heb je niet zo’n goede relatie met jezelf. Er is dan geen (volledige) staat van tevredenheid en welzijn en je bent (vaak) niet geheel gelukkig met het leven in het algemeen.
Zelfacceptatie en zelfliefde zijn heel belangrijk.
Om echt goede, authentieke en diepgaande relaties te kunnen hebben en ons te kunnen verbinden met andere mensen, moeten we verbonden en in een goede relatie zijn met onszelf en onze eigen gevoelens en bijbehorende percepties.
‘Zo binnen, zo buiten, zo boven, zo beneden’ is een eeuwenoud Hermetisch principe, door Carl Jung opnieuw ontdekt en ook toegepast in het gedachtengoed van de Inner Selfie.